19 Ekim 2013 Cumartesi

Meydan (Sivri) Kale / KİLİKİA / MERSİN / Silifke –İmamlı Köyü

Meydan Kalesinin Yeri: Mersin İli, Silifke İlçesi, İmamlı (Eski Meydan) Köyü merkezinin 1km kuzeydoğusunda bulunan kale ve diğer kalıntılardır.
Meydan Kalesi Uydu Görüntü
Meydan Kalesinin Adı: Sivri Kale olarak da anılan Silifke-Uzuncaburç yolu üzerinde, bölgeye hakim bir konumdadır. Meydan adını kalıntıların bulunduğu yüksek kayalığın biçiminden almış olduğunu düşünmekteyiz.
Meydan Kalesi
Meydan Kalesi
Meydan Kalesi
Meydan Kalesi
Meydan Kalesi
Meydan Kalesi Kalıntıları ve Yüzey Araştırma Sonuçları: Antik Olba yoluna hakim konumda yer alan kale kalıntıları Helenistik, Geç Roma ve Erken Bizans Dönemlerinde iskân görmüştür. Kalıntılar gözetleme kulelerinden, burçtan, sarnıçlardan, nekropol alanı, şapel ve doğu yönünde dere kenarına inan kayaya oyulmuş merdiven kalıntılarından oluşmaktadır. Kale surları poligonal ve bosajlı tarzda inşa edilmiştir. Nekropolis alanındaki mezarların üzerlerinde değişik kabartma çeşitleri gözlenmektedir.
Meydan Kalıntıları Prof.Dr. K. Levent Zoroğlu tarafından “Doğu Dağlık Kilikya 1987 Yılı Araştırmaları” kapsamında incelenmiştir. Yukarıda kalıntılar hakkında anmış olduğumuz tespitler yapılmıştır.

Kaynak: Prof. Dr. K. Levent Zoroğlu – VI. Araştırma Sonuçları Toplantısı –Ankara -1988 / www.panoramio.com / www.mersinkulturturizm.gov.tr

Taylan Köken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder